Wat is mindfulness?

Mindfulness is iets natuurlijks. Wat iedereen al heeft en kan. Het is bewustzijn in dit moment zonder oordeel en je aandacht richten waarop jij het wil. Door alle externe prikkels en ‘moeten’ zijn we deze plek van rust en heelheid soms kwijt. Het is de plek in jezelf onder het moeten, het jagen en het piekeren. Je thuisbasis.

Mindfulness: persoonlijke ontwikkeling

Meer dan 40 jaar wetenschappelijk (neurologisch) onderzoek, wijst uit dat je je brein kunt trainen om rust in je hoofd, ontspanning in je lichaam te ervaren en emotionele blokkades en gedragspatronen kunt doorbreken. De basis voor je welzijn en persoonlijke ontwikkeling en een vriendelijke wijze relatie met jezelf en de mensen om je heen. Mindfulness vind haar inspirerende oorspong in het Boeddhisme.

Mindfulness bij stress, depressie en preventie of herstel van burn-out
Mindfulness wint steeds meer terrein bij stress, depressie en het herstel van Burn-out. De waarde ervan voor onder andere de aanpak van stressgebonden klachten en preventie van terugval in depressie werd al in meerdere gerandomiseerde gecontroleerde studies aangetoond. Bron De indicaties nemen nog toe. En belangrijker; de ervaringen van deelnemers zijn positief. 

Mindfulness geeft nieuwe levenslust bij onverklaarde chronische klachten
Mindfulnesstraining met meditatie en bewegingsoefeningen verbetert de psychische gezondheid van patiënten met langdurig onverklaarde fysieke klachten, zoals chronische rugpijn, buikpijn, hoofdpijn of hartkloppingen.  (bron RadboudUMC

Uit de automatische piloot

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Iedere nieuwsbrief weer een mindful moment

Mindful Momenten op Instagram

Volg Sabine's -live- meditaties via Insight Timer

Instagram did not return a 200.